måndag 24 januari 2011

Socker och semster

Det är klart att det funnits ögonblick under de två senaste veckorna då jag önskat att jag inte sa till David under mellandagarna "det är väldigt vad vi har varit friska länge" Nu menar jag förstås inte att jag verkligen tror att vi drabbades av sjukdomar från några högre makter pga detta. Men ändå!

Så med insikten att vi inte direkt var en familj på topp, åkte vi iväg med inställningen att göra det bästa av situationen. Med resultatet att vi fick en helt underbar semester. Naturligtvis med många inslag av trötta, ledsna och febriga barn. Då har vi häll upp oss ett glas vin och satt på en bra film som vi alla kunnat slappa till. I slutet av veckan kunde vi faktiskt ge oss ut i backen hela familjen. Ren och skär lycka!! Viggo sammanfattade det med orden "jag hatar inte Sälen så mycket längre".

Däremot har Sigge haft en väldigt jobbig vecka. Förmodligen är det infektionen ssom gjort att hans socker levt fullständig rövare. Det känns som om han legat och pendlat mellan 20-30 hela veckan trots att vi gjort allt vi kunnat för att få ned det. Trots att det borde vara så himla enkelt. Ligger han för högt behöver han mer insulin. Ändå kan det kännas totalt tröstlöst. Dessutom mår han ju hemskt dåligt av det där höga och bara gråter och är tvärs emot. Även om man förstår varför är det ju inte helt enkelt att möta det alla gånger.

En höjdpunkt var en kväll då han låg på 30 och pumpen bara larmade för att han inte fick i sig insulin. Vi försökte allt vi kunde komma på. Men pumpen är ju ny för oss så man kan liksom inte alla trixen än. Lite panikigt kändes det ett tag eftersom klockan var nästan midnatt och plötsligt kändes det som om vi befann oss väldigt långt utanför trygghetszonen. Men så efter att vi gett honom en spruta för att få ner honom och slippa få ketoner, fick vi tag på pumpjouren som kunde hjälpa oss att klura ut var felet låg. Efter det var läget åter under kontroll och vi alla kunde sova!

Skall alldeles strax ner till dagis. Hade pumpgenomgång nu på morgonen, lovade att komma tillbaka till lunch för att hjälpa till med detta nya.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar