torsdag 30 juni 2011

Försäkringskassan och vårdbidraget

Måste förresten göra ett tillägg om försäkringskassan och vårdbidraget. Vid sin debut var Sigge nio månader. Det var ett helt litet gäng små barn här i Göteborg som debuterade i samma veva , så vi träffades några gånger uppe på lekterapin för att dela erfarenheter. Därför hade man ju lite pejling på de andra barnens situation. Därför var det ju fullständigt ANMÄRKNINGSVÄRT hur det skilde sig på besluten från fk. Dessutom var många besluten tagna av SAMMA beslutsfattare. Tots detta fick vissa av barnen 100% vb, andra 75%.

Vi fick 75%. Bla. med motiveringen att så små barn ändå kräver konstant tillsyn av sina föräldrar. Ett av de andra barnen, vars beslut vi fick en kopia på, stod det att Enligt praxis ska barn under tre år ha 100%. Underskrivet av samma beslutsfattare som vi hade. Vi överklagade hela vägen till Länsrätten, men fick inte rätt. Det hela måste ju vara helt avhängigt på vilken handläggare men har. Annars kan det väl inte skilja så mkt med samma beslutsfattare. Våran hade verkligen noll koll och insikt. Det har hon för övrigt fortfarande inte två år senare. Hur kan det vara så här? Hur kan det inte finnas en standardmall för barn som debuterar i diabetes?

Nu har ju situationen ändrats för oss sen dess i och med Viggos debut, men fy sjutton vilken pärs det här var under en tid när man mår så dåligt och har så himla mycket att försöka greppa för att ens överleva vardagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar