torsdag 14 februari 2013

Kommer han kräkas?

Han åt middag som vanligt. Låg förstås på två i socker innan, men det är ju inget ovanligt.

Vid kvällsmaten låg han på två igen. Dextro och så ville han sitta i mitt knä. Ville inte ha kvällsmat. Gick på toa och säger efteråt med ynklig röst att det gör fortfarande ont i magen.

Vis av erfarenhet ställer vi ner pumpen och inleder stora väntan. Han slocknade omedelbart när han hamnade i sängen. Rosa spannen på plats bredvid. Hur kan något så otäckt som en kräkspann vara rosa?!

Täta sockertagningar visar att han ligger kvar och surrar runt två. Trots att det nu är två timmar sen vi ställde ned den med 90%. Mer dextro och snart ett nytt stick. Nu senast 1,7 men nu fick han i sig saft i alla fall. Borde det inte vända nu? Nån gång måste ju sockret stiga. Kommer han plötsligt kräkas upp saften han fick i sig?

Lyckades precis somna en stund framför tv:n. Tänker att det är lika bra om det skulle bli ambulans färd i natt.

Plötsligt kommer David med pumpen i handen. Mitt i allt har Sigge kliat av sig nålen. Toppen. Vi måste sätta ny nål också. Förvisso skulle man ju kunna tycka att det är lika så gott att han inte får nåt insulin. Men då kommer snart insulinbrist och ketoner knackandes på dörren. Då blir det farligt på riktigt.

Toppen, verkligen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar